4 τρόποι να βελτιώσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook (μέρος 4ο)

SMWTIPS
Typography

Οι στρατηγικές προώθησης χρειάζονται αρκετές αλλαγές προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα λειτουργικό πλάνο.

Όποιος «επαναπαυθεί» στην πρώτη του προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να χάσει μεγάλο ποσοστό από τις υπάρχουσες πιθανότητες για επιτυχημένο marketing.

Το ίδιο το Facebook είναι πρωτοπόρο στις αλλαγές. Σε συχνή βάση δοκιμάζει και προχωρά σε αλλαγές. Μια πρακτική που θεωρείται ως η βέλτιστη προκειμένου να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των χρηστών και να μην εγκαταλείπουν το δίκτυο.

Από εδώ παίρνουμε παράδειγμα και για τις δικές μας καμπάνιες. Όταν τρέχουμε διαφημίσεις στο δίκτυο, οφείλουμε να δοκιμάζουμε διάφορα σετ της ίδιας διαφήμισης. Και το κείμενο που θα συνοδεύει τη φωτογραφία, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όταν γράφουμε την περιγραφή, πρέπει να βρεθούμε «στα παπούτσια» του κοινού που θα μας διαβάσει. Υπάρχει κάτι ελκυστικό στην περιγραφή μας ή γράφουμε κάτι απλό, που δεν δημιουργεί κάποια εντύπωση; Πόσο μεγάλη είναι η περιγραφή; Τα μικρά κείμενα διαβάζονται πιο εύκολα, ωστόσο τα μεγάλα που κρύβουν λίγο storytelling είναι πιο ελκυστικά.

Γράψετε κάτι που να κρύβει μια ιστορία και μετά δώστε του μια σύντομη μορφή σε 2-3 γραμμές. Σ' αυτές τις γραμμές φροντίστε να «παγιδεύετε» την προσοχή του χρήστη, ούτως ώστε να θέλει να σας διαβάσει. Αν η περιγραφή προκαλέσει κάποιο συναίσθημα, τότε πέτυχε το σκοπό της.

ad copy

 

Μην ξεχνάτε βεβαίως να συμπεριλάβετε και το Call to Action σας. Το Facebook δίνει εύκολα αυτή την επιλογή, οπόταν εκμεταλλευτείτε την.

Έχετε στο μυαλό σας ότι η εικόνα που χρησιμοποιείτε είναι αυτή που θα παγιδέψει την προσοχή του χρήστη για να σταματήσει το scroll down στα newsfeed του. Αφού γίνει αυτό, η ιστορία που θα συνοδεύει τη φωτογραφία θα μεγαλώσει το ενδιαφέρον για να δει τι είναι αυτό που του τράβηξε την προσοχή. Και με τα Call to Action θα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει για να επωφεληθεί από αυτό που βλέπει μπροστά του.

 

Διαβάστε το πρώτο μέρος του Οδηγού για Facebook Campaigns εδώ.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος του Οδηγού για Facebook Campaigns εδώ.

Διαβάστε το τρίτο μέρος του Οδηγού για Facebook Campaigns εδώ.

 

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

maria papadouri150

Maria Papadouri
My professional focus is helping brands create awareness utilising social media, blogging and online advertisement. I am Content Crafter writing about Social Media Marketing, I provide consulting regarding Social Media and I am a Digital Marketing Trends Follower.

You can read on my personal blog - Social Media World - detailed articles on how Social Media can strengthen online presence.

Tweet me @maria_papadouri or follow me on Facebook, Instagram, LinkedIn