4 τρόποι να βελτιώσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook (μέρος 1ο)

SMWTIPS
Typography

Λίγα είναι τα brands που θα βρείτε και που δεν θα έχουν ενεργή παρουσία στο Facebook. Οι πολλές δυνατότητες που προσφέρει το δίκτυο σε συνδυασμό με την εύκολα στοχευμένη διαφήμιση, αποτελούν ένα μεγάλο όπλο για τη διαδικτυακή παρουσία και προώθηση μιας επιχείρησης.

Και ενώ όλο και περισσότεροι επενδύουν σε διαφημίσεις, λίγοι είναι αυτοί που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν γα να κερδίσουν πιο εύκολα την προσοχή.

Σ’ αυτό τον οδηγό που θα ολοκληρωθεί σε 4 μέρη, θα δούμε 4 τρόπους για να βελτιώσουμε τις διαφημιστικές μας καμπάνιες στο Facebook.

Στο παρόν κείμενο θα αναλύσουμε τον πρώτο τρόπο, που αφορά στη συχνότητα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα δείτε μεγάλη επιτυχία στην πρώτη σας διαφήμιση που βάζετε στο Facebook. Αντιθέτως. Πρέπει να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές της διαφήμισης αλλάζοντας γραφικά, περιγραφές ή και ακροατήριο. Και κάθε φορά που αλλάζετε κάτι, τρέχετε εκ νέου τη διαφήμιση για να δείτε αν έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο ακόμη κι αυτή η προσέγγιση έχει και κάποιες αδυναμίες. Αν τρέχω για πολύ καιρό μια διαφήμιση, έστω και με μικρές αλλαγές, ενδεχομένως να κουράσω τον χρήστη.

Δεν θέλουμε ένας χρήστης να βλέπει την διαφήμισή μας πολλές φορές καθώς εκτός που θα χάσει το ενδιαφέρον από ένα σημείο και μετά, κινδυνεύουμε να πατήσει και ‘hide’ αν του εμφανίζεται συνέχεια.

Και ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος να το ελέγξουμε αυτό. Το Facebook δίνει στις αναλύσεις του και στοιχεία όπου φαίνεται η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται μια διαφήμιση σε κάθε χρήστη.

Για να τα δούμε, μέσα από το Ads Manager πατάμε στο tab Columns. Μετά στο Customize Columns και βρίσκουμε την επιλογή Frequency. 

 

customize columns

 

Την ενεργοποιούμε και όταν πάμε πίσω στο Dashboard μας εμφανίζει στο τέλος και το column Frequency.

 

frequency

 

Πρόκειται για τον μέσο αριθμό που μια διαφήμιση εμφανίστηκε σε κάθε άτομο. Αν είναι πολύ υψηλό (πάνω από 3) ίσως να πρέπει να προχωρήσετε σε κάποιες αλλαγές.

Οπόταν, κάθε φορά που αλλάζετε τις καμπάνιες σας φροντίστε να κοιτάτε και πόσες φορές αυτή εμφανίστηκε στους χρήστες.

 

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

maria papadouri150

Maria Papadouri
My professional focus is helping brands create awareness utilising social media, blogging and online advertisement. I am Content Crafter writing about Social Media Marketing, I provide consulting regarding Social Media and I am a Digital Marketing Trends Follower.

You can read on my personal blog - Social Media World - detailed articles on how Social Media can strengthen online presence.

Tweet me @maria_papadouri or follow me on Facebook, Instagram, LinkedIn