DisruptCypruslive: Θκυο Λόγια για ένα δίκαιο και ίσο μέλλον

DisruptCypruslive: Θκυο Λόγια για ένα δίκαιο και ίσο μέλλον

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 στις 6μμ φιλοξενώ στο #DisruptCypruslive μέλη της πρωτοβουλίας «Θκυο Λόγια».

Μαζί μας θα είναι η Παναγιώτα Πολυκάρπου, η Αγγελική Λοΐζου, η Ελενίτσα Ονησιφόρου και η Ευτυχία Νεάρχου.

Το Θκυο Λόγια είναι μια παγκύπρια καμπάνια ενημέρωσης για θέματα ισότητας στην Κύπρο μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η πρωτοβουλία «Θκυο Λόγια» έχει στόχο να προωθήσει και να ενθαρρύνει την αναγνώριση και κατανόηση των προκλήσεων που σχετίζονται με το φύλο. Με Θκυο Λόγια, η ομάδα επισημαίνει πώς τα καθιερωμένα πρότυπα καταλήγουν να επηρεάζουν την πραγματικότητά μας, να ενισχύουν τα στερεότυπα και να υποστηρίζουν τις δομές που δημιουργούν θεσμικές και κοινωνικες ανισότητες. Μέσω του Facebook και του Instagram, μας παρέχουν σε απλή γλώσσα αξιόπιστες και προσιτές πληροφορίες ώστε να μας προβληματίσουν και με την σειρά μας, με απλές πράξεις, να συνεισφέρουμε στον αγώνα για την ισότητα των φύλων.

Το κίνητρο της ομάδας πίσω από το «Θκυο Λόγια» είναι η ελπίδα και η θέληση μας για ένα δίκαιο μέλλον, με ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες, χωρίς απoκλεισμούς, ώστε να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια απελευθερωμένη από στερεότυπα κοινωνία.

Πώς μοιάζει η ανισότητα στον χώρο εργασίας;
Πώς σταματάω συνήθειες που δημιουργούν στερεότυπα στα παιδιά μου;
Πώς μπορώ να ενημερώσω άλλα άτομα, ειδικά άντρες που κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι τα θέματα ισότητας δεν τους αφορούν;

Αν θέλετε να καλέσετε τους φίλους σας στην διαδικτυακή συζήτηση μας τότε πατήστε εδώ. 

Μέχρι στιγμής, το «Θκυο Λόγια» έχει διακριθεί με βραβείo από Αμερική (Capstone Award από το U.S State Department και FHI 360) αλλά και Σουηδία (Lumi Grants) τα οποία χρηματοδοτούν παράλληλα την καμπάνια. Η ομάδα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία αποτελείται από απόφοιτους και απόφοιτες του Πανεπιστημίου Κύπρου που μοιράζονται το ίδίο πάθος: την ελπίδα για ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους, άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια.

Τα μέλη της ομάδας αναφέρουν “Αν παρατηρήσετε στη σελίδα μας στο Facebook και Instagram, κατηγοριοποιήσαμε τα θέματα που θεωρούμε πιο αναγκαία προς βελτίωση και συγκεκριμένα: Φύλο, Φύλο και οργανισμοί, Φύλο και επαγγέλματα, Φύλο στην επικοινωνία, Μορφές βίας, Ενδυνάμωση και Εισηγήσεις βιβλίων, ταινιών και βίντεο, πάντα σχετικών με την καμπάνια. Καθημερινά, όλες και όλοι μπορούν να δουν πληροφορίες ανάλογα με την κατηγορία που τους ενδιαφέρει! Για παράδειγμα, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που αφορούν τον σεξισμό όπως αυτός εκδηλώνεται στον χώρο εργασίας, πιστεύουμε πως θα γίνουν οι μορφές του πιο αναγνωρίσιμες. Με τον εντοπισμό των στερεοτύπων στον τρόπο ανατροφής των παιδιών μας, θα μπορέσει να μειωθεί η άνιση μορφή ευκαιριών και η ασυναίσθητη προκατάληψη. Επιδιώκουμε επίσης να επιτευχθεί η αποτελεσματική επικοινωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών που θα βελτιώσουν την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ ανδρών και γυναικών.”

Λίγα λόγια για τις καλεσμένες μας. 

Παναγιώτα Πολυκάρπου

Η Παναγιώτα Πολύκαρπου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εργάζεται ως Διαχειρίστρια Προγράμματος στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό, Cyprus Seeds. Έχει βραβευτεί ως μια από τις Ευρωπαίες ηγέτιδες και εκπροσώπησε την Κύπρο στις ΗΠΑ όπου εκπαιδεύτηκε για θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ήταν επίσης ένα από τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ για εκπαίδευση περι κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Είναι μια απο τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης κυπριακής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, Θκυο Λόγια.

Αγγελική Λοΐζου

Η Αγγελική Λοΐζου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατα τη διάρκεια των σπουδών της εμπνεύστηκε απο αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι την διαμόρφωσαν σε ένα πιο κοινωνικά υπεύθυνο άτομο, που δημιουργεί ευκαιρίες προς την αλλαγή. Η εμπειρία της να σπουδάσει για ένα εξάμηνο σε πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης μέσω του προγράμματος Erasmus+, της έδωσε την ευκαιρία να ενισχύσει την αντίληψη της για την σημαντικότητα της συνύπαρξης. Είναι μια από τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης κυπριακής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, Θκυο Λόγια. Παράλληλα, εργάζεται σε εταιρία του ιδιωτικού τομέα.

Ελενίτσα Ονησιφόρου

Η Ελενίτσα Ονησιφόρου είναι απόφοιτη από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Κατα το παρών στάδιο κανει το μάστερ της στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Αγγλία. Είναι μια από τα ιδρυτικά μέλη της πρώτης κυπριακής εκστρατείας ευαισθητοποίησης για θέματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, Θκυο Λόγια.

Ευτυχία Νεάρχου

H Ευτυχία Νεάρχου είναι απόφοιτη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο παρόν στάδιο κάνει μάστερ στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, επίσης στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Παράλληλα εργάζεται σε τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σε πολυεθνική εταιρεία. ‘Εχει όραμα μια κοινωνία με πιο πολλές ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες.

Αυτά και άλλα πολλά, μόνο με θκυό λόγια.

Συντονιστείτε μαζί μας και να είστε όλοι καλά.


Follow DisruptCyprus via social media to get updates for upcoming podcast sessions on Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin and subscribe to our Youtube channel.

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Founder at DisruptCyprus.com, DisruptEurope.eu and DTalks.
Keep innovating and digitally disrupting the world by generating positive social change.