Η ιστορία του DisruptCyprus.com

Η ιστορία του DisruptCyprus.com

To DisruptCyprus.com ξεκίνησε το 2015 σαν το πρώτο μπλογκ της Κύπρου αφιερωμένο στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Δημοσιεύσαμε άρθρα, βίντεος και πρωτογενές υλικό με θεματικές από τον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), την έρευνα, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στις αρχές των πρώτων χρόνων είχαμε λειτουργήσει κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων δημιουργώντας αρκετό πρωτογενή υλικό και συνεντεύξεις. Ταξίδεψα και παρευρέθηκα σε περισσότερες από 500 εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Το DisruptCyprus.com τα πρώτα πέντε χρόνια έχει γίνει γνωστό παγκόσμια ως ένα από τα κύρια μπλογκ για την Κυπριακό οικοσύστημα των startups, της έρευνας και καινοτομίας, με περισσότερους από 15,000 ακολουθους συνολικά σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα μας από όλο το κόσμο.

Το 2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση με κάλεσε στο μεγαλύτερο συνέδριο ICT2018 καινοτομίας που διοργανώνει κάθε 3 χρόνια σαν ένα από τους social media influencers (δεν μου αρέσει αυτή η λέξη) για να καλύψω το συνέδριο και όταν έφυγα πήρα εξαιρετικά σχόλια για την δουλειά που έκανα. Δεν θα ξεχάσω τα μηνύματα που μου έστειλαν φίλοι ερευνητές που ήταν στην εκδήλωση και μου έλεγαν ότι όποτε γυρίσουν στα Twitter screens εβλεπαν είτε DisruptCyprus είτε DisruptEurope :)

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω βοηθήσει εντελώς αφιλοκερδώς περισσότερες από 500 startups με συμβουλές πως να χτίσουν τις ψηφιακές τους καμπάνιες, πως να κερδίσουν νέους πελάτες ενώ διοργανώσαμε με συνεργάτες εκδηλώσεις, hackathons, ideathons, εκδηλώσεις δικτύωσης κ.α.

Το 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 έχω πάρει την απόφαση να εμπλουτίσω με περισσότερες θεματικές το μπλογκ μου. Έτσι πλέον δεν θα ασχολούμαι αποκλειστικά με τις παραπάνω κατηγορίες. Εμπλουτίζω τις θεματικές μας και θα ασχοληθούμε με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα.

Επίσης έχουμε το #DisruptCypruslive live podcast στο οποίο θα σας φέρνουμε ενδιαφέρον συζητήσεις με Κύπριους ενώ σύντομα θα αρχίσουμε και τα #DisruptCyprusWebinars με πιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα ελληνικά.

Τα πρώτα πέντε χρόνια του μπλογκ μας ήταν ενδιαφέροντα. Αναμένουμε το ίδιο τα επόμενα χρόνια. Μείνετε συντονισμένοι. Αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα μου για startups τότε επισκεφτείτε το αγγλικό μου μπλογκ στο DisruptEurope.eu.

Περιμένουμε τις ιδέες σας, τα δελτία τύπου σας, τις ιστορίες σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη!

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Founder at DisruptCyprus.com, DisruptEurope.eu and DTalks.
Keep innovating and digitally disrupting the world by generating positive social change.